fbpx

Oscars week voor werkgevers

Oscar_MikeWu

Het lijkt wel de week van de Oscars voor werkgevers. Na Great Places To Work, is het nu de Randstad Award 2012 die wordt uitgereikt. Uit een onderzoek onder 12.000 respondenten kwamen KLM en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) als aantrekkelijkste werkgevers van Nederland uit de bus.

Gaan voor een aantrekkelijke sector

Volgens de respondenten blijft de zorg de aantrekkelijkste sector. Hierna volgen de sectoren chemie en de publieke sector, en hekkensluiter is de energiesector. Ook vorig jaar bleek deze sector het minst aantrekkelijk.

Randstad keek ook naar verschillende variabelen die een rol spelen bij de keuze voor een werkgever. Niet alleen leeftijd, geslacht, familiesituatie en opleiding blijken relevant te zijn maar de sector zelf ook. In de zorg is een aangename werksfeer bijvoorbeeld het meest belangrijk voor veel werknemers (81%), terwijl werknemers in de financiële sector dit minder relevant lijken te vinden (60%).

Aangename werksfeer gaat boven geld

Sowieso is de factor ‘aangename werksfeer’ voor de meeste Nederlanders doorslaggevend: 74% van de ondervraagden geeft aan dit het zwaarste mee te laten wegen in een keuze voor een werkgever. Natuurlijk kun je hier vraagtekens bij zetten: hoeveel keus is er momenteel nog? Niet verwonderlijk dus dat het salaris en arbeidsvoorwaarden direct daarna volgen: 67% vindt deze factor bepalend. Een flinke stijging in vergelijking met de onderzoeksresultaten uit 2011: toen gaf 34% van de respondenten aan de financiële kant belangrijk te vinden. Gelukkig trekt Randstad zelf ook al de conclusie dat dit geen verrassende uitkomst is, gezien de huidige economische situatie.

Mannen gaan voor toekomstperspectieven

Een iets opvallender resultaat is het feit dat mannen vaker voor een baan met goede toekomstperspectieven lijken te kiezen, terwijl vrouwen meer waarde hechten aan bereikbaarheid, flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privé. Daar verandert zelfs een economische crisis dus blijkbaar niets aan!

(Bron: Randstad Award 2012)

Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Oscars week voor werkgevers'?