Echt met plezier naar mijn werk

Careerwise - met plezier naar mijn werk

…is dat wel voor mij weggelegd? Het is een vraag die mij lang bezig heeft gehouden, want ik kon me niet voorstellen dat ik ooit echt met plezier naar mijn werk zou gaan. Iedereen vertelde me dat ik vooral iets moest gaan doen wat ik écht leuk vind, want werken moet je immers nog je hele leven. Goedbedoelde adviezen, maar zo eenvoudig is het niet.

Emigreren of een baan

Na bijna een jaar reizen ben ik met een nieuwe baan begonnen, ik werk nu als consultant bij Vintura. Voordat ik met deze baan begon had ik de keuze tussen emigreren naar Chili, of deze baan accepteren, die me net zo fantastisch leek. Ik kon moeilijk een keuze maken omdat ik het liefst de sociale aspecten van het emigreren zou willen combineren met de professionele kansen van de baan hier. Als dat mogelijk was geweest dan had ik geen seconde getwijfeld. Uiteindelijk koos ik ervoor om in Nederland te blijven.

Careerwise - met plezier naar mijn werk

Met plezier naar mijn werk

Inmiddels ben ik alweer negen maanden aan het werk en dat doe ik met plezier! Echt voor mijn plezier naar mijn werk gaan, dat blijft een illusie. Mijn baan heeft een afwisselend karakter en ik doe veel nieuwe ervaringen op, waardoor ik niet snel verveeld raak. Van de routine die me zo tegen was gaan staan in mijn vorige baan als Business Controller is gelukkig geen sprake meer.

Maatschappelijke waarde

Het helpt ook mee dat ik nu werk aan projecten met veel maatschappelijke waarde. Dagelijks bijdragen aan de gezondheid van mensen in plaats van alleen aan het bedrijfsresultaat geeft mij veel voldoening. Daarnaast vind ik het heel interessant om te leren van alles wat zich in een ziekenhuis afspeelt. Ik zit dagelijks met allerlei specialisten om de tafel en met mijn interesse in de menselijke gezondheid, voel ik mij soms net als een kind in de snoepwinkel.

Mensen maken het verschil

Toch zijn het vooral de mensen die voor mij het verschil maken. Niet alleen de leuke collega’s, maar vooral het werken met mensen verhoogt mijn werkplezier enorm. Dit is voor iedereen natuurlijk persoonlijk, maar ik vind het super intrigerend om het menselijke doen, denken en laten te analyseren en interpreteren. Change management is bijvoorbeeld iets waar ik erg in geïnteresseerd ben, omdat dit proces voor 100% om mensen draait. Mijn ambitie is mensen leren coachen in hun ontwikkelingsproces. Zo kan ik anderen in hun kracht zetten en dat is hoe ik mezelf over tien jaar graag zie, in de rol van trainer. De ervaring die ik nu opdoe als consultant bij projecten waar change management ook onderdeel van is, vind ik daarom erg waardevol.

Baan uitzoeken op bedrijfscultuur

Voor mij zijn de collega’s met wie ik werk belangrijker dan het werk zelf. Juist daarom ben ik zo blij dat ik hier goed op mijn plek zit. In dit kleine kantoor met leuke, slimme en ambitieuze collega’s wiens leven toch ook uit meer bestaat dan werk alleen, heb ik de perfecte combinatie gevonden. Iedereen is authentiek en verschillend, maar er heerst veel wederzijds respect en vertrouwen.

Fijn om te weten wat ik belangrijk vind in een baan

Ik heb de consultancybranche jarenlang een beetje geschuwd, omdat ik die vooral associeerde met leven om te werken en ellebogenwerk. Doordat ik de stap nu toch heb gewaagd is voor mij bevestigd dat een baan uitzoeken op de bedrijfscultuur en de mensen echt loont. Werken bij een groot, bekend consultancy kantoor zoals McKinsey, Booz of BCG is voor velen een droom maar dit zou voor mij een nachtmerrie zijn. Het is fijn om te weten wat ik belangrijk vind in een baan. Soms heb ik nog wel heimwee naar mijn tijd in Zuid-Amerika en dan speelt toch de twijfel op of ik nu niet mijn levensgeluk laat liggen. Ach er is nog zoveel meer… Herkenbaar?

Tags: Ambitie en succes, Carrièreswitch, Consultancy, De juiste keuze maken, Drijfveren, Droombaan, Keuzestress, Oriënteren, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Echt met plezier naar mijn werk'?