Toe aan avontuur? Laat je inspireren door deze 3 Ted Talks!

avontuur

Toe aan avontuur? Een nieuwe uitdaging? Misschien weet je nog niet zo goed waar je dan naar op zoek bent of waar je dit kan ontdekken. Soms kan een zetje in de goede richting al genoeg zijn. Daarom wil ik graag deze drie inspirerende TED Talks over avontuur met je delen.

Handige tools voor op avontuur

De volgende drie TED Talks hebben iets met elkaar gemeen. De sprekers hebben iets fundamenteels ontdekt, simpelweg door er op uit te gaan. Hun avonturen gingen niet allemaal van een leiden dakje. Net zoals iedereen kregen ze met tegenslagen te maken. Door hun tegenslagen waren zij in staat om te ontdekken hoe zij hun leven wilden leven. Ze vervagen de grens tussen werk en plezier. En het leuke hieraan is dat het hun totaal geen moeite lijkt te kosten!

1. Doe waar je van houdt, en houd van wat je doet

Bert Jacobs is mede-oprichter van het bedrijf Life is Good. Life is Good verspreidt positiviteit. Ze verkopen voornamelijjke shirtjes en andere merchandise met positieve teksten, maar ook bij elke andere mogelijke gelegenheid die zich voor doet. Het vervagen van de grens tussen werk en plezier lijken zij te hebben uitgevonden!

2. Leven is makkelijk, waarom maken we het zo moeilijk?

Jon Jandai is in al zijn eenvoud een briljant persoon. In minder dan twintig minuten laat hij zien hoe makkelijk het leven kan zijn. Waarom maken wij het zo moeilijk en ingewikkeld? Als je luistert naar Jon en al zijn voorbeelden over hoe je leven makkelijk en leuk te maken, zal je merken dat geluk te vinden is in de eenvoud. En dat we eigenlijk alle ingrediënten al hebben om te beginnen met koken.

3. Ongemak waarderen

Als ik aan het ultieme avontuur denk, dan zie ik voor me dat ik bergen ga beklimmen en de zee trotseer. Precies deze avonturen gaat Corey Rich aan als hij op pad gaat met zijn camera. In zijn talk legt hij uit dat we soms door een soort ongemak heen moeten om het meeste uit onze avonturen en onszelf te halen. Zodra je dat kan leer je de momenten waarop je je helemaal op je gemak voelt meer te waarderen.

Ik heb alweer zin om op avontuur te gaan. En jij? Ik moedig je aan om er op uit te gaan!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Toe aan avontuur? Laat je inspireren door deze 3 Ted Talks!'?