Beste werkgevers 2013

KLM Royal Dutch Airlines (meer dan 1000 werknemers) en URENCO Nederland (minder dan 1000 werknemers) mogen zich een jaar lang beste werkgevers noemen, blijkt uit het onderzoek van Effectory en Intermediar. De twee bedrijven scoorden het hoogst op algemene tevredenheid. Scania en Nedmag vielen in de prijzen in de categorie ‘grootste stijger in algemene tevredenheid’.

Wat maakt een goede werkgever?

De algemene tevredenheid van de werknemers over de organisatie bepaalt uiteindelijk welk bedrijf de beste werkgever is. Zowel KLM als URENCO behaalden voor algemene tevredenheid maar liefst een 8,9. Dit zijn uitzonderlijk hoge scores: het gemiddelde ligt in Nederland namelijk rond de 7,5. Wat maakt een bedrijf nu tot een goede werkgever? Guido Heezen, directeur van Effectory HR trendwatcher, legt uit dat de topwerkgevers een aantal van dezelfde kenmerken vertonen. Dit zijn onder andere een inspirerende directie, vrijheid voor de werknemers en sociale innovatie. Er is geen sprake van onnodige controle of bureaucratie.

Reactie van de winnaars

De winnaars zijn het hiermee eens. Aart Slag, HR directeur van KLM, vertelt dat zij zich ervan bewust zijn dat betrokken en tevreden werknemers vaak veel gemotiveerder zullen zijn. Gerard Broekman, Head of HR bij URENCO voegt daaraan toe dat persoonlijke ontwikkeling van medewerkers bij hen hoog in het vaandel staat. Zo is het mogelijk om een opleiding te volgen, of schakelen ze bij workshops mensen van binnen het bedrijf in.

Beste Werkgevers 2013

Meer dan 1000 werknemers
1. KLM Royal Dutch Airlines
2. Stichting Buurtzorg Nederland
3. Apollo Vredestein
4. Vanderlande Industries
5. Loyens & Loeff
6. Avans Hogeschool
7. PGGM
8. Ahold Europe
9. Esdégé-Reigersdaal
10. IKEA Nederland

De rest van de genomineerde bedrijven met meer en minder dan 1000 kun je bekijken op de website van Beste Werkgevers 2013.

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Beste werkgevers 2013'?