Great Places to Work verkiezing 2012

Logo GPW

Waarom Careerwise er niet tussen staat is niet duidelijk ;-), maar de uitslag is bekend: de lijst van Beste Werkgevers van 2012! Ieder jaar voert Great Place to Work een onderzoek uit om erachter te komen welke bedrijven de beste werkgevers zijn. Net als vorig jaar is Microsoft verkozen tot beste werkgever in de categorie Grote en Multinationale Bedrijven.

Stond SAS vorig jaar nog op 2, dit jaar is deze plek ingenomen door Amgen en is SAS naar de vierde plek verhuisd. De volledige top 5:

 1. Microsoft
 2. Amgen
 3. eBay, Marktplaats, PayPal
 4. SAS
 5. McDonald’s

Incentro, een bedrijf of het gebied van ICT en innovatie, bleek de Beste Werkgever onder de middelgrote bedrijven. Ormit, dat vorig jaar op de eerste plek stond, is daardoor verdrongen naar de tweede plaats:

 1. Incentro
 2. Ormit
 3. Van Harte & Lingsma
 4. Festo
 5. Hemels van der Hart

Great Place to Work voert ieder jaar een grootschalig onderzoek uit onder werknemers door het afnemen van surveys die vervolgens uitgebreid geanalyseerd en geëvalueerd worden. Hierbij hangt het resultaat niet af van arbeidsvoorwaarden en bonusstructuren, maar van de mening van de werknemers. Volgens hen is een bedrijf een goede werkgever als vertrouwen centraal staat en medewerkers daarom altijd:

 • Vertrouwen heben in de mensen waarvoor zij werken;
 • Trots zijn op wat zij doen; en
 • Plezier beleven aan de mensen waarmee zij werken.

Een Great Workplace wordt daarom door mede-oprichter Robert Levering omschreven als: ‘Een Great Workplace is een werkomgeving waarin je de mensen waarvoor je werkt kunt vertrouwen, trots kunt zijn op wat je doet en plezier beleeft aan de mensen waarmee je werkt.’

Nou, dat horen we dan natuurlijk graag van de werknemers zelf. Lees hier het verhaal van Frank Verlaan over zijn baan bij Microsoft en hier het verhaal van Lydia Baenen over haar werk bij ORMIT.

Tags:
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Great Places to Work verkiezing 2012'?