Speciale momenten: het derde Feel Good experiment

Sinds 1 januari 2015 creëer ik samen met mijn vriendin Feel Good experimenten voor onszelf. Dat betekent dat we dertig dagen lang een bepaalde activiteit dagelijks herhalen, waarna we beoordelen of we ons hierdoor daadwerkelijk beter, vitaler of gelukkiger voelen. In deze blog lees je de ervaringen van Maaike, mijn vriendin, met het derde dertig dagen Feel Good experiment.

Experiment 3: Vastleggen van mooie momenten

Deze derde blog is geschreven door Maaike, mijn vriendin. Ons derde dertig dagen Feel Good experiment gaat over het vastleggen van speciale momenten. Iedereen ervaart op een dag wel één mooi of bijzonder moment, ook op de dagen dat het even niet zo lekker loopt. Een lief kaartje van iemand, een leuke borrel met vrienden, je zoon of dochtertje dat voor het eerst mama zegt of een romantisch moment samen met je partner. Vaak staan we hier maar weinig bij stil, omdat de waan van de dag regelmatig ons leven beheerst. Concreet betekent dit experiment dat we beiden elke dag minimaal één foto maken van een bijzonder moment en dat we dit vervolgens met elkaar delen via WhatsApp.

Waarom stilstaan bij mooie momenten?

We zijn vaak geneigd om bezig te zijn met dingen die niet zo goed gaan. Daardoor besteden we minder aandacht aan zaken die eigenlijk heel goed gaan en mooi zijn om even bij stil te staan. Met dit experiment sta je even echt stil bij één of meerdere mooie momenten op een dag. Automatisch gaat hierdoor je aandacht meer naar positieve momenten, ben je je bewuster van het hier en nu en voel je je beter.

Benoemen is al zeer waardevol

De vraag is of ik bovenstaande effecten ook daadwerkelijk de afgelopen dertig dagen in mezelf heb ervaren. Ik merkte dat ik me bewuster was van (een) mooi(e) moment(en) gedurende de dag en hier dan echt even bij stil stond. In de praktijk is het echter wel zo dat je dan toch vergeet het moment vast te leggen. Als we ’s avonds onze momenten met elkaar deelden, kwam het toch geregeld voor dat we de speciale momenten van die dag konden benoemen, maar dat we ze vergeten waren vast te leggen. Het leuke is echter wel dat je een heel mooi beeld krijgt van alle speciale momenten die we hebben meegemaakt als je onze WhatsApp-geschiedenis bekijkt.

Doorgaan?

Voor de toekomst hebben wij besloten onze gezamenlijke mooie-momenten-app zeker aan te houden voor foto’s van speciale momenten, maar dat we dit niet meer dagelijks gaan doen. Hoe vaak leg jij mooie momenten vast?

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Speciale momenten: het derde Feel Good experiment'?