Top 50 Ingenieursbureaus

Fugro is het grootste ingenieursbureau van Nederland. Arcadis en Grontmij volgen op een tweede en derde plaats. Dat blijkt uit de ‘Top 50 Ingenieursbureaus 2011’ van het Technisch Weekblad. De omzet van de grootste ingenieursbureaus is gemiddeld met 1,8 procent gegroeid, maar de vooruitzichten zijn helaas niet rooskleurig.

Top 10 Ingenieursbureaus

  1. Fugro
  2. Arcadis
  3. Grontmij
  4. Oranjewoud
  5. DHV
  6. Royal Haskoning
  7. Tebodin
  8. Movares
  9. Tauw
  10. Witteveen+Bos

Kijk hier voor de gehele Top 50 Ingenieursbureaus 2011.

Vooral de grote bureaus doen het goed

De omzet van de vijftig grootste ingenieursbureaus van Nederland is in 2010 gemiddeld met 1,8 procent gestegen. De helft van de bureaus zag de omzet dalen, maar omdat de grotere bureaus meer internationaal georiënteerd zijn, kunnen die de huidige slechte situatie in Nederland gedeeltelijk opvangen. De top 4 groeide met gemiddeld 10%. Juist de wat kleinere bureaus, die vaak lokaal of nationaal werken, hebben het volgens kenners erg lastig.

Crisis ingenieursbranche houdt aan

De branche verwacht nog zeker twee zeer moeilijke jaren. ‘De bezuinigingen van de nationale en lokale overheid beginnen nu immers echt aan te tikken. Dat vertaalt zich direct in minder opdrachten voor ingenieursbureaus. Provincies, gemeenten en waterschappen moeten bovendien soms reorganiseren en dat geeft een hoop onrust’, aldus de voorzitter van NLIngenieurs.

Meer dan de helft van de bureaus denkt dat de omzet over heel 2011 lager zal uitkomen dan in 2010. Een kwartaal eerder had nog ruim een derde van de bedrijven die verwachting.

Door de crisis is bij meer dan een kwart van de bedrijven het vaste personeelsbestand gedaald. Vooral bij de bureaus met meer dan 250 voltijdbanen is het aantal vaste werknemers afgenomen. De bedrijven verwachten dat die trend in het derde kwartaal doorzet.

Tags: Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Top 50 Ingenieursbureaus'?