De geluksprofessor, een ontdekkingsreis naar geluk?

Op de redactie van Careerwise zie ik het boek De geluksprofessor van Patrick van Hees liggen. De quote op de kaft, ‘De nieuwe Paulo Coelho’, maakt mij meer dan nieuwsgierig en ik besluit het boek snel op mijn nachtkastje te leggen.

De geluksprofessor in het kort

Cuno Groen is een jonge, ambitieuze man. Hij is een talentvol docent aan Nyenrode Business University en hij is de jongste marketing professional in Nederland. Cuno werkt al jaren hard naar zijn promotie toe en hij is goed op weg. Dat waar hij al jaren naartoe werkt, heeft hij bijna bereikt. Tijdens het functioneringsgesprek met vriend en leidinggevende Rob hoort Cuno alleen dat hij de functie niet krijgt. Als een kaartenhuis vallen zijn droom en status in elkaar. In plaats van de promotie heeft Rob iets anders in petto voor Cuno. Hij vraagt hem of hij een seminar over geluk wil geven in Cambridge. Cuno besluit in te gaan op dit voorstel en neemt een gap year om zich te verdiepen in het thema geluk.

Cambridge Sun 750-500

Alles lijkt mogelijk

Wanneer hij arriveert in de eeuwenoude universiteitsstad, komt hij in aanraking met nightclimbers. Deze groep jonge gasten beklimt in het donker de historische gebouwen van Cambridge. De onbezonnenheid en vrijheid waarin ze leven intrigeren Cuno en alles lijkt mogelijk. Tijdens zijn verblijf in Cambridge ontmoet hij bijzondere mensen die hem nieuwe levenslessen leren. Zo wordt de achterkleinzoon van Darwin een van zijn vrienden en ook krijgt hij een vriendin, Michelle. Ze straalt wijsheid uit en inspireert de nuchtere, onwetende, jonge Cuno. Hierdoor krijgt hij steeds meer inzichten in het onderwerp geluk.

Cambridge at night 750-500

De nieuwe Paulo Coelho?

In het begin kom ik het boek moeizaam door. Echt zo’n mannenboek, hoor ik mezelf denken. Ergens had ik gehoopt dat het boek meer diepgang zou hebben. Enigszins teleurgesteld blijf ik toch de quote van de kaft steeds in mijn hoofd horen, ‘De nieuwe Paulo Coelho’. Vol goede hoop blijf ik daarom doorlezen, want het boek moet beter worden, toch?!

Aan het begin van de ontdekkingsreis naar geluk

Hoewel het middenstuk leuker wordt, omdat er een aantal mooie leerzame quotes in staan, blijft de verwachte ‘nieuwe Paulo Coelho’ voor mij toch uit. Op het einde volgen een paar zeer onwaarschijnlijke taferelen, waardoor de kracht van het boek wordt afgezwakt. Dit boek is wel interessant voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar persoonlijke ontwikkeling en geluk en aan het begin van deze ontdekkingsreis staan. Het is een goed boek om je bewust te worden en los te komen van een mindset die draait om status en geld.

Wat is jouw mening?

Heb jij het boek al gelezen? Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het hieronder of op Facebook weten! Heb je het boek nog niet gelezen, maar ben je wel nieuwsgierig geworden? Dan kun je het boek via deze link bestellen.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Geluk, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De geluksprofessor, een ontdekkingsreis naar geluk?'?