creativiteitsboost-door-mindfulness-suzantraint

Mindfulness: bezorg jezelf een creativiteitsboost

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder pieker gedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Bij vooruitstrevende bedrijven als Google, IBM en Nike doen ze het. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness.

In mijn vorige blog schreef ik hoe mindfulness en meditatie je concentratie verhogen. Het leert je beter te ontspannen en met meer aandacht aanwezig te zijn in het hier-en-nu. Ook vergroot je ermee je creativiteit.

Reden 3: Mindfulness geeft je een creativiteitsboost

Met alsmaar weer nieuwe deadlines, worstel je jezelf door het werkende leven. Er moet van alles, in zo min mogelijk tijd. Druk, spanning en stress zorgen er voor dat je creativiteit en je probleem oplossend vermogen afnemen. Veel mensen krijgen de beste ideeën wanneer ze even geen spanning of stress ervaren, zoals op vakantie of onder de douche. Ze zien dan veel meer mogelijkheden, kansen en ideeën dan op het moment dat ze gespannen achter hun pc zochten naar een goede oplossing.

Van piekergedachten naar creativiteit

Meditatie helpt om je creativiteit aan te boren en echt in het moment te zijn zonder te piekeren over het verleden of de toekomst. Dit piekeren is destructief voor creativiteit. Door mindfulness kun je met andere ogen kijken naar een bepaalde situatie of specifiek probleem. Hierdoor borrelen er vaak creatievere oplossingen voor een probleem op die in je stressmodus nooit het bewustzijn zouden bereiken.

Breng meer creativiteit in je leven

Het beoefenen van mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het opwekken van je creativiteit is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om er mee te beginnen.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...