concentratieverhogen-mindfulness-suzantraint

Mindfulness verhoogt je concentratie

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder pieker gedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Bij vooruitstrevende bedrijven als Google, IBM en Nike doen ze het.

Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness. In mijn vorige blog schreef ik over hoe mindfulness stress kan verminderen. In deze blog leg ik uit wat mindfulness doet met je concentratievermogen?

Reden 2: Mindfulness verhoogt je concentratie

Vind jij het ook knap lastig om je ergens langdurig op te concentreren? Nu je met je smartphone nu eenmaal 24 uur per dag bereikbaar bent, er continu reclames op poppen op het web, mailtjes binnen blijven stromen, Facebook je pushberichten stuurt en WhatsApp het bellen bijna heeft vervangen. Je wordt overspoeld met zaken die een bepaalde impuls triggeren, en je afleiden van datgene waarop je je zou moeten concentreren.

Doen wat je écht belangrijk vindt

Er zijn diverse onderzoeken die hebben aangetoond dat het beoefenen van mindfulness de concentratie vergroot, zelfs wanneer de onderzoekers probeerden de deelnemers in de studie extra af te leiden. En wanneer je je beter kunt concentreren, word je productiever. Alle energie die anders verloren zou gaan door de voortdurende afleiding, houd je nu over voor de dingen die je echt belangrijk vindt.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het versterken van je concentratie is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om ermee te beginnen.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...