marjorie_van_putten_100

Een niet voor te bereiden gesprek

Terwijl wij moeite hebben met het vinden van inspiratie om boeiende motivatiebrieven te schrijven, hebben HR-managers moeite om uit die honderden brieven die ene perfecte kandidaat te kiezen.
.

Op zoek naar die ene superkandidaat

Voordat de handtekening onder het contract staat, moeten kandidaten een stevige procedure doorlopen. Maar wanneer de diverse sollicitanten worden uitgenodigd krijgen HR-managers op hun standaardvragen ook steeds dezelfde, voorbereide antwoorden. Hoe weet je dan wie die ene superkandidaat is?

Een gesprek waarop je je niet kunt voorbereiden

Heineken had dé oplossing en wist uit 1734 sollicitaties The Candidate te kiezen. Hoe? Door een sollicitatiegesprek te houden waarop de sollicitanten zich niet konden voorbereiden. Uit deze sollicitaties werden de drie beste gekozen en de Heineken internet community kon vervolgens stemmen op hun favoriet. De enthousiaste winnaar werd bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van de wedstrijd Juventus – Chelsea.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...