Druk zijn… lekker!

Ties de Vos studeerde Sales & Marketing en rondde een master af in Finance. Nu werkt hij als Projectmanager voor Frisse Blikken op het grensvlak van IT & HR. Met zijn brede achtergrond hoopt hij ooit aan het hoofd te staan van een zelf opgestarte onderneming. Op Careerwise vertelt hij over zijn balans tussen werk en privé.

Drukte kan heerlijk zijn

Ik ‘klaag’ weleens dat ik het zo druk heb, maar eerlijk gezegd vind ik het heerlijk. Afgelopen week bijvoorbeeld, dat was me het weekje wel. Drukte, flinke dagen met ’s avonds meetings, email bijwerken, stukken lezen en het uitbreiden van mijn Excelkennis. Google, YouTube en een blad met sneltoetsen erbij en dan een zo ingewikkeld mogelijk model bouwen. Wat een kick als ie werkt, heerlijk!

Wat is normaal?

Anderzijds vraag ik mijzelf geregeld af waar de balans ligt tussen werk en privé. Wanneer ik moet stoppen met werken en starten met ontspannen. Of mijn weekend heilig is en of het gezond is om voor het ontbijt te weten hoeveel e-mails ik heb ontvangen.

iPhone-met-e-mails

Ik weet het nog steeds niet… En ja, mijn collega’s herkennen vast wel wat ik hier schrijf, maar wil dat zeggen dat het normaal is? Als iedereen altijd maar naar elkaar kijkt om te zien wat de standaard is, raken we dan niet langzaam maar zeker steeds verder verwijderd van wat gezond is? Dan hangt het er maar net van af met wie ik sta te praten.

En hoe voelt dat dan… balans?

Voor mij is gevoel hierbij een belangrijke factor. Als ik goed luister weet ik allang of ik tegen mijn grens aanzit of hier al een tijdje overheen ben. Een druk op m’n borst of last m’n middenrif in mijn geval. Ach, de wijsheid van het lichaam… Ik moet alleen wel willen luisteren! Hoe dit precies moet weet ik niet overigens. Ik doe het meestal gewoon, daar is weinig kennis voor nodig. =islogisch(Gevoel<>kennis) zeg ik altijd maar (Excel grapje). En als mijn omgeving bezorgd is om de uren die ik maak, dan kan ik het altijd nog gewoon hobby noemen #ExcelnerdsFTW

Tags: Ambitie en succes, Consultancy, Finance, Het Nieuwe Werken, ICT, Marketing, Ondernemerschap, Werkplezier en werkstress, Young Professional
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Druk zijn… lekker!'?