Positiviteit werkt!

De laatste tijd deel ik iedere zondagavond een filmpje waar ik blij van word. Ik noem het de zondagavond vibe-lifter. Het verrast me hoeveel leuke reacties ik krijg! Kennelijk hebben meer mensen net als ik af en toe behoefte aan een flinke dosis positiviteit.

Ben jij optimistisch?

Ik ben van nature een optimist. Ik droom er lustig op los, verzin sneller nieuwe plannen dan ik kan uitvoeren en denk in mogelijkheden. Om beperkingen fiets ik vrolijk heen. Nou ja, meestal dan. Want soms voel ik me minder positief dan ik zou willen.

Die invloed heb je zelf!

Van coach Mariëlle Duijndam leerde ik begin dit jaar veel over de Wet van de Aantrekking. Hoewel ik er voorheen sceptisch over was, heeft ze me veel geleerd over de invloed die je zelf hebt op wat je in je leven aantrekt. En ik herkende erin dat veel mooie ervaringen in mijn leven het resultaat waren van mijn positieve houding en het vast blijven houden aan het doel dat ik voor me zag. Ook als het leek alsof dat niet mogelijk was! Een mooi voorbeeld daarvan was het concert dat ik in september gaf.

Wat lost klagen nou eigenlijk echt op?

Op social media lees ik regelmatig klaagzangen. Moet iedereen natuurlijk zelf weten, maar wat doet dat met de mensen die dat lezen? En voel je je daarna zelf echt beter? Uiting geven aan je frustraties of boosheid doet je bloeddruk direct stijgen (vraag maar aan je huisarts). Bovendien lijkt uit onderzoeken te komen dat het probleem er in ons hoofd niet kleiner maar juist groter van wordt.

Wat je aandacht geeft groeit, weet je nog wel?

Het lijkt fijn om je hart te luchten. Maar daarmee richt je je aandacht op iets dat je NIET wilt. Terwijl je je wilt richten op wat je WEL wilt. Ook bij het richting geven aan je loopbaan helpt het je niet te focussen op wat je niet meer wilt. Als je meer plezier in je werk wilt, helpt het je enorm om vanuit positiviteit te denken en handelen, en je te richten op wat je wél wilt.

Straal het uit!

Als je nieuw werk zoekt of graag in aanmerking wilt komen voor dat leuke nieuwe project op je werk ben je gebaat bij je positieve houding en uitstraling! Wie positiviteit uitstraalt, laat een fijnere indruk achter dan iemand die zucht of negatieve woorden gebruikt. Ik word als vanzelf getrokken naar mensen die vrolijkheid, tevredenheid en optimisme uitstralen. En jij?

Zo kom je tot meer positiviteit

Voordat je de komende tijd iets plaatst op social media of je mond open doet om iets te zeggen: sta even stil. Wat wil je gaan zeggen? Leg je daarmee de aandacht op wat je wél wilt of op wat je niet wilt? Beslis daarna of het je wel echt gaat helpen om dit uit te spreken. Je kunt ook andere woorden gebruiken om ervoor te zorgen dat je positiever de dingen benadert: bijvoorbeeld in plaats van “moeten” kun je “mogen” gebruiken. Voel eens wat voor effect het alleen al op je eigen gemoedstoestand heeft.

Ik wens je veel plezier! Voor meer positiviteit: een verzameling van al mijn vibe-lifters vind je hier.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: Ambitie en succes, Drijfveren, Ken jezelf, Loopbaan, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Positiviteit werkt!'?