fbpx

Walk the talk: stap 5 in ‘doen wat je wilt’

colours_by_camdiluvAls het goed is, ben je inmiddels gestaag op pad na het lezen van de voorgaande stappen in deze serie over ‘doen wat je écht wilt’. Je ontdekt meer en meer wat je wilt en begint te beseffen dat je al goed bent zoals je bent.

Doen

Het is nu tijd om te gaan doen. Genoeg gedacht, genoeg bekeken, genoeg onderzocht. Aan de slag. Het is namelijk veel krachtiger om te doen wat je wilt zeggen dan te zeggen wat je wilt doen. Een paar voorbeelden:

  • Waar koop jij liever je brood, bij een man die zegt dat hij lekkere broodjes kan bakken of een man die je een lekker broodje laat proeven?
  • Bij wie neem jij liever rijles, bij iemand die zegt dat hij goed kan rijden of iemand die allerlei tips en filmpjes over rijden op z’n site heeft staan?
  • Door wie word jij liever gecoacht, door een coach die zegt dat ze je laat zien dat je briljant bent zoals je bent of een coach die je tijdens gesprekken of workshops het gevoel geeft dat je briljant bent?

Begin vandaag

Die laatste ging over mij, ja. Hij kwam als een komeet binnen. Ik had intervisie met een groep dames met wie ik samenwerk. En iemand trok de kernkaart ‘Ik doe wat ik zeg’. “Die is voor jou!” riep ze. Zo. En daar was mijn leermoment. Boem.

Het was voor mij de eerste maanden zo’n stap om te durven zeggen wat ik wil en kan, dat ik bijna vergat om het ook te gaan doen!

Heb jij dat ook? Beantwoord dan voor jezelf eens de volgende vragen:

  1. Wat is je grootste droom?
  2. Hoe ziet je ideale leven / werkweek eruit?
  3. Welke activiteiten doe je dan?

Ideale week - Sigrid Boelens
Klik, print en beschrijf nu direct jouw ideale week

En begin vandaag nog. Met het organiseren van de dagen uit je ideale leven. Eventueel doe je het eerst nog vrijwillig / onbetaald. Maar ga het doen! Ga aan de slag met de activiteiten die je doet als je bij je grote droom bent. Deel je weken in zoals je ideale week eruit ziet. Want wanneer jij begint, begint het!

Groetjes, Sigrid!

Lees hier de rest van de serie “in 6 stappen naar doen wat je écht wilt”.

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Walk the talk: stap 5 in ‘doen wat je wilt’'?