Een nieuw jaar: word de beste versie van jezelf! (En ontwijk deze valkuilen)

beste versie van jezelf

Je hebt een jaar hard gewerkt, vooruit gepland en je doelen nagestreefd. Goed bezig, maar heb je beste versie van jezelf laten zien? Heb je jouw talenten met de wereld gedeeld? Het lijkt erop dat al dat harde werken er soms juist voor zorgt dat we niet bezig zijn met het beste uit onszelf halen, schrijft Rosalie Puiman in de Huffington Post. Ze waarschuwt voor zes valkuilen die tussen jou en de beste versie van jezelf instaan.

Valkuil 1: Streven naar perfectie

Je bent bang dat je niet hard genoeg werkt, niet genoeg tijd met je vrienden doorbrengt, niet genoeg sport, enzovoort. Het voelt alsof jouw bijdrage alleen relevant is als hij perfect is. Daarom leg je de lat torenhoog voor jezelf.

Valkuil 2: Jezelf klein maken uit angst om geweldig te zijn

Deze is misschien onverwacht, maar veel mensen zijn bang om anderen te verliezen door te veel zichzelf te zijn. Je wil niet opscheppen en bent bang de mensen om je heen jaloers te maken.

Valkuil 3: Anderen belangrijker vinden dan jezelf

Jij kan wel tegen een stootje vind je zelf, maar je weet niet zeker of anderen tegen jouw mening kunnen. Dus bind je in. Ook als je weet of voelt dat je gelijk hebt hou je je ideeën voor jezelf om anderen niet voor het hoofd te stoten.

Valkuil 4: Niet kwetsbaar durven zijn

Omdat je bang bent om gekwetst te worden doe je je anders voor dan je daadwerkelijk bent. Misschien beschouw je kwetsbaarheid als een zwakte. Daarom bouw je een muur om je heen en ontwijk je de dingen die je niet wil horen.

Valkuil 5: Niet durven vertrouwen op je intuïtie

Je twijfelt, maar eigenlijk voel je in je onderbuik al wat het antwoord op je vraag is. Besteed je dan alsnog (te) veel tijd aan verschillende uitkomsten overdenken? Dan heb je waarschijnlijk de onbewuste overtuiging dat je eigen intuïtie onbetrouwbaar is.

Valkuil 6: Altijd meer willen

Je begint steeds weer aan nieuwe uitdagingen, voordat je eerdere projecten goed hebt afgerond. Je agenda en je hoofd raken overvol. Omdat je het idee hebt dat je altijd meer moet nastreven kun je moeilijk genieten van het moment en terugkijken op wat je al bereikt hebt.

Herkenbaar?

Begin het nieuwe jaar goed. Careerwise daagt je uit om dit jaar de beste versie van jezelf te worden. Doe je mee?

Tags: Ambitie en succes, Drijfveren, Ken jezelf, Persoonlijke effectiviteit, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een nieuw jaar: word de beste versie van jezelf! (En ontwijk deze valkuilen)'?