fbpx

De ongekende kracht van positief denken

Het is nu 4 maanden geleden dat ik overstapte van 4 naar 3 kantoordagen. Reden: Ik wilde meer schrijven, leuke dingen doen, yoga, vrijwilligerswerk, etc. Maar ook: leren. De drang om te leren is eindeloos, maar behoorlijk specifiek. Kortweg wil ik leren over hoe het leven in elkaar steekt, hoe ik kan groeien en steeds gelukkiger kan worden.

Creëren van onze eigen werkelijkheid

In m’n nu 17-jaar durende ‘ontdekkingsavontuur’ omtrent deze onderwerpen, heb ik prachtige lessen geleerd. Over liefde, vrijheid en meditatie bijvoorbeeld. En er zijn talloze meesters, trainingen en boeken die me hebben verrijkt. Maar nooit eerder trof ik iemand die dat wat ik wil weten zo helder en toepasbaar beschrijft als Esther Hicks. Wat ik nog niet wist is dat we de makers zijn van onze eigen werkelijkheid. 100% van de tijd. We kunnen naar hartenlust en eindeloos creëren en dat doen we door onze levenservaringen met onze gedachten en gevoelens aan te trekken. Tot ik in deze nieuwe materie dook, had ik de kracht van gedachten en gevoelens flink onderschat. Maar hoe werkt het proces precies?

Gevoel als persoonlijke TomTom

Esther Hicks ziet het gevoel als onze persoonlijke TomTom. ‘Als je je slecht voelt, is dat slechts een indicatie dat je de verkeerde kant op koerst. Van je dromen af. Verander je koers, zorg (op wat voor manier dan ook) dat je je beter voelt. Want als je je goed voelt, trek je goede dingen aan. Dingen waarvan je eerder dacht: ‘dat wil ik!’’

Positieve gedachten

Je beter voelen heb je zelf in de hand. Dit doe je door je steeds bewust zijn van hoe je je voelt. Als je merkt dat het minder wordt, kijk dan welke gedachten je hebt. Een nare gedachte kun je makkelijk wat positiever maken: ‘Ik heb echt geen zin in die moeilijke vergadering vandaag. We komen vast niet tot consensus.’ verander je in: ‘Ik heb heel goed geslapen vannacht en voel me eigenlijk heel fit en goed. Ik denk dat het met die vergadering best goed zou kunnen komen. En als we niet direct tot overeenstemming komen, is er ook geen man overboord.’ Als ik zo denk, voel ik me opgelucht. En dat goede gevoel wordt steeds beter en beter door aanhoudende positieve gedachten. Uiteindelijk voel ik me onoverwinnelijk, blij, sterk, vrij en vol energie.

Controle over je werk en leven

Negatieve emoties, gedachten en de overtuiging dat iets niet zal lukken, zijn feitelijk de enige zaken die je belemmeren in het waarmaken van je dromen. Dus als het lukt om positief te focussen, verandert alles. Ik wist niet dat we zo in controle kunnen zijn van hoe ons leven verloopt. Maar ik word zo blij van deze kennis en de ervaringen die ik heb die aantonen dat de theorie klopt. Ik geniet van het bepalen van mijn levenskoers. En ik weet: nu heb ik het eindelijk door. Zooo fijn dat ik minder ging werken.. ;-)

Het valt me overigens niet mee om deze materie kort samen te vatten. Voor geïnteresseerden: zoek op Youtube op Esther Hicks of: abraham-hicks.com

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De ongekende kracht van positief denken'?