mindfulness maakt moeilijke dingen makkelijk

Mindfulness maakt moeilijke dingen makkelijker

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder pieker gedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Bij vooruitstrevende bedrijven als Google, IBM en Nike doen ze het.

Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness. In mijn vorige blog schreef ik hoe mindfulness en meditatie ervoor kunnen zorgen dat je relaties hechter worden. Het leert je beter te ontspannen en met meer aandacht aanwezig te zijn in het hier-en-nu. Ook vermindert het de kans op een depressie, angsten en pijn.

Reden 5: Mindfulness vermindert pijn

De emotionele effecten van simpelweg stilzitten en naar binnen kijken tijdens je meditatie zijn immens. Door de diepe rust triggert meditatie het brein om verschillende neurotransmitters (dopamine, serotonine en endorfine) af te geven die gelinkt zijn aan ons welbevinden en geluk. Het oorspronkelijke mindfulness programma, dat door Jon Kabat-Zinn is ontwikkeld, is zelfs gericht op mensen met een depressie. Dit programma wordt nu wereldwijd toegepast door de wetenschappelijke bewijsvoering in het voorkomen van een terugval na depressie.

Erkennen in plaats van wegdrukken

Mindfulness kan er zelfs voor zorgen dat pijn vermindert. Dit gebeurt door de pijn te erkennen in plaats van het continu weg te willen drukken. De fysieke pijn is het gevoel in je lichaam, maar daarnaast is er ook de psychologische pijn. De angst, stress of frustratie als gevolg van de pijn. Je leert door mindfulness de relatie met de pijn te onderzoeken en hierdoor kan de psychologische pijn verminderen.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het omgaan met moeilijkere dingen is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om ermee te beginnen.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...