verbeterjerelaties-mindfulnessredenen-suzantraint

Mindfulness verbetert je relaties

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder pieker gedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Bij vooruitstrevende bedrijven als Google, IBM en Nike doen ze het. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness.

In mijn vorige blog schreef ik hoe mindfulness en meditatie meer creativiteit opwekken. Het leert je beter te ontspannen en met meer aandacht aanwezig te zijn in het hier-en-nu. Ook versterkt het je relaties met anderen.

Reden 4: Mindfulness verbetert je relaties

Mindfulness maakt een mooier mens van je. Een van de redenen die ik zelf ooit noemde toen ik begon aan mijn eigen acht-weekse mindfulness training. Hoe vaak reageren we niet op de automatische piloot zonder echt te luisteren naar wat iemand werkelijk zegt? Met mindfulness vergroot je je bewustzijn van zowel jezelf als je omgeving.

Beter leren luisteren betekent beter communiceren

Hierdoor kun je niet alleen beter zien en benoemen wat een situatie met jou doet; je bent ook beter in staat te luisteren naar de ander, en er ‘echt’ voor de ander te zijn. Door dit vergrote bewustzijn kun je je reactie op de situatie beter afstemmen waardoor communicatie verbetert. Je relaties, zowel zakelijk als privé, zullen hierdoor hechter worden.

Vergroot je bewustzijn

Het beoefenen van mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het verbeteren van je relaties is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om er mee te beginnen.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...