Het doel in je leven vinden? Beantwoord drie vragen en je bent er!

Een doel in je leven

Ik wil alles! Ik wil werk waar ik blij van word. Ik wil net zoals jij iets betekenen in de wereld. Ik wil liefde, avontuur, wel honderd hobby’s en een hond. Hoe zorg ik ervoor dat al die dingen geen voorwaarden worden voor geluk? Als coach werk ik actiegericht. Dit betekent niet alleen praten, maar vooral ook gaan doen en ervaren. Op Careerwise vertel ik je hoe mij dat afgaat.


Misschien herken je het wel: je bent druk met van alles, maar je hebt het gevoel dat het nergens heen gaat. Je voelt je nutteloos. Je mist een doel in je leven. Ik vertel in de onderstaande video dat de Young Professionals die ik coach vaak de drang voelen om precies te willen uitzoeken welke functie binnen welk bedrijf bij hun past. Maar die aanpak werkt niet. Kijk hier:

Jouw stip op de horizon

Dat je de neiging hebt om je pad zo nauwkeurig uit te stippelen is logisch, want het geeft je houvast. Maar het leven is veranderlijk en jij bent veranderlijk. Je ontwikkelt je, krijgt onderweg nieuwe inzichten en interesses. Ik geef je de tip om niet te zoeken naar wat het precies moet zijn, maar om in plaats daarvan te kijken naar welke ingrediënten jouw droombaan bevat. Als je die ingrediënten gaat verzamelen ontdek je vanzelf jouw stip op de horizon.

Met drie vragen op weg naar het doel in je leven

1. Wat zijn jouw waarden?

Bepaalde dingen zijn belangrijk voor je, bijvoorbeeld menselijk contact of zorgen voor het milieu. Waarom is dat belangrijk voor je? Wat raakt je in deze waarden?

2. Wat heb jij in huis?

Dit zijn jouw unieke kwaliteiten: je karakter, je diploma’s, de ervaring die je hebt opgebouwd. Wat kun je bijdragen met deze kwaliteiten?

3. Waar liggen je interesses?

Wat vind je zo leuk om te doen dat je de tijd vergeet? Waar krijg je energie van? Dat zijn jouw interesses.

Laat de drie punten samenkomen

Als je je waarden, kwaliteiten en interesses opschrijft op een groot vel dan zul je zien dat er een raakvlak ontstaat. De uitdaging is nu om van daaruit te kijken in welke baan of bezigheid jouw drie punten samenkomen. Wedden dat je dan het gevoel hebt dat je op de juiste weg bent!

Tags: , , , , , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het doel in je leven vinden? Beantwoord drie vragen en je bent er!'?