Je droombaan vinden, soms gaat het vanzelf

Astronaut, danseres, dokter, actrice: weet jij nog wat je wilde worden toen je klein was? Het beeld van je droombaan verandert nogal eens. Gewoon, omdat je leven verandert en je jezelf beter leert kennen. Je leert waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. Vaak zijn dat dezelfde dingen, want hoe beter je ergens in bent, hoe leuker het is om te doen.

Plezier in je werk

Daar draait het volgens mij ook om, plezier hebben in je werk. Ga zelf maar na: bij wie reken je in de supermarkt het liefst je boodschappen af? Bij het meisje dat ongeïnteresseerd en zonder je aan te kijken de boodschappen langs de scanner haalt en ondertussen met haar collega babbelt? Of bij het meisje dat je een vriendelijke glimlach geeft en je oprecht een prettige dag wenst? Toegevoegde waarde noem ik dat.

Maak het verschil

Geef jij je klanten waar ze om vragen of wat ze nodig hebben? Jij kunt mensen helpen om de juiste keuze te maken in jouw winkel. Van een stofzuiger tot een jurkje: doorvragen en oprecht geïnteresseerd zijn, zodat je een zo goed mogelijk advies kunt geven, maakt echt het verschil. Bovendien is er geen betere manier om reclame te maken dan je klant aangenaam te verrassen. Inderdaad, toegevoegde waarde.

Wat is jouw verborgen cadeau

Vroeger wilde ik topmanager worden, veel reizen en vooral veel geld verdienen. Cabaretier of spreker worden? Het kwam niet in me op. Tot het leven je opeens een handje helpt en je op een ander spoor wordt gezet. Een totale verandering bleek een verborgen cadeau. Ik ging kijken naar wat echt belangrijk voor mij is. En dat is mensen hun toegevoegde waarde laten ervaren. Genieten van het leven en anderen inspireren om hetzelfde te doen. Weet je wat het grappige is? Ik verdien er nog mijn geld mee ook.

Vind je talent, volg je passie!

Ik volg mijn passie. In een vak waarvan ik vroeger nooit had gedacht het ooit te zullen doen. Als je je werk – wat dat ook is – met overgave doet, dan kun je van elke baan je droombaan maken. Soms ontdek je zo onverwachte talenten bij jezelf, net als ik. Laat je verrassen door jouw talent. Heb je een droom, volg die dan. Als jij je passie volgt, dan komt geld verdienen als logisch gevolg. Jouw enthousiasme zal klanten vanzelf aantrekken om met jou in zee te gaan. Iemand die gemotiveerd is, zet tenslotte net dat stapje extra. Ga er dus voor!


Gratis e-book: Ontdek de kracht van het kleine

Download Jaap zijn gratis e-book voor starters en young professionals. In 2015 werd Jaap Bressers zijn boek Waar een wiel is, is een weg uitgeroepen tot Best Verkochte Managementboek. Over de Carlosmomentjes die hij daarin beschreef gaat dit gratis e-book.Wie ben jij en welk verschil wil je maken? In Ontdek de kracht van het kleine laat Jaap je in 33 pagina’s zien hoe je thuis en op je werk zelf heel gemakkelijk met kleine dingen een groot verschil kunt maken. Samen veranderen we de wereld, echt! Of in ieder geval jij jouw wereld. Veel succes en geniet ervan! Lees meer en download het gratis e-book...
Tags: Ambitie en succes, Droombaan, Ken jezelf, Werkplezier, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Je droombaan vinden, soms gaat het vanzelf'?