Stralend Succesvol: laat je uiterlijk voor je werken

Een kloppend uiterlijk

Vandaag volg ik de 4YoungPeople workshop Style & Image door Sanne Verra. Een leuke vrolijke jonge dame met veel power. Ze vertelt enthousiast over alles wat ze doet. Sanne is actief. Ze is freelance evenementenorganisator en heeft twee eigen websites; in styling en eentje waarop ze haar eigen sieraden verkoopt. Om haar armen hangen vrolijke armbandjes en ze vertelt levendig over uiterlijk.

Als je uiterlijk klopt bij wie je bent voel je jezelf beter en dat geeft meer zelfvertrouwen. Je gaat stralen en dat geeft succes

Op de manier waarop ze het zegt denk je meteen; ”Daar zit wat in!” We krijgen kleurtjes om onze naambordjes te maken. Iedereen pakt er eentje maar ik besluit van deze gelegenheid gebruik te maken. Ik bedoel, wanneer krijg je nog de kans om te schrijven met kleurtjes?

Name_image_by_Marlou

Kernwaarden

We vervolgen de workshop met het uitwisselen van post-its. Sanne legt uit; Het is belangrijk dat je jouw kernwaarden kent. Andere mensen kunnen je hiermee helpen. We moeten ons voorstellen aan vijf verschillende personen en meteen een kernwaarde op de post-it schrijven. Natuurlijk ben ik super nieuwsgierig wat anderen over mij opschrijven maar we mogen nog niet op de briefjes kijken. 

PersoonlijkStylePaspoort_image_by_Marlou

Image Paspoort: laat je uiterlijk voor je werken

Van Sanne krijgen we een image paspoort. Bovenaan staan twee wolkjes. Een wolkje over wat ik wil uitstralen en eentje over hoe ik over kom. De post-its mogen we nog steeds niet omdraaien. We moeten eerst onze eigen vijf kernwaarden opschrijven. Ik heb dit vaak gedaan maar toch blijft het lastig. Na een tijdje mogen we de post-its omdraaien. Ze komen redelijk goed overheen! Misschien mag ik mezelf wat serieuzer nemen maar anderzijds vind ik het belangrijk dat je nooit het kind in jezelf verliest.

Post-It Style and image

Hillary Clinton

Veel bekende personen gaan heel bewust om met hun uiterlijk. Sanne laat wat beelden zien van Hillary Clinton. Op de ene foto ziet ze er heel jong en levendig uit op de andere totaal niet. Sanne laat aan de hand van de foto’s zien wat uiterlijk met een persoon kan doen. Hillary Clinton komt echt heel anders over op beide foto’s. Op de ene lijkt ze afstandelijk en ontoegankelijk op de andere juist informeel en open.

FotoSanneVera_by_Marlou

Formeel of Informeel? Tips & Tricks:

In sommige situaties is het belangrijk dat je bewust formeel of informeel overkomt. Bijvoorbeeld bij een sollicitatie maar bij een date is het prettig dat je informeel overkomt. Maar hoe doe je dit? Als je kijkt naar je haar is het fijn om te weten dat stijl haar je formeler maakt dan krullen. Wil je wel formeel overkomen? Doe dan je haar in een staart. Heb je een date? Laat het dan lekker los hangen. Daarnaast zou je verwachten dat make-up je aantrekkelijk maakt. Maar te veel make-up vergroot contrasten en maakt je juist afstandelijker. Draag je een shirt met een open hals? Dan kom je ook open over. Op zich klinkt het allemaal heel logisch maar het is toch handig om te weten.

Kleur is emotie

Kleuren kunnen emoties overbrengen. Onbewust schuilt een inhoudelijke boodschap achter kleur. Maar wat zeggen ze allemaal? En waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van kleur? Hieronder een aantal punten:

  • Wat is de boodschap van deze kleur?
  • Wat is mijn stemming, hoe voel ik mezelf?
  • Wat is de dresscode ( ga je op sollicitatiegesprek of op een date?)

Onderstaand overzicht geeft een indruk wat kleuren je vertellen.

Wil je meer weten? Kijk dan voor meer informatie op thestylefactory.nl of volg de workshop via www.4youngpeople.nl!

Emotiekleur_image_by_marlou

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Stralend Succesvol: laat je uiterlijk voor je werken'?