fbpx

Volg je dromen en gooi het roer om

Dromerig staar ik naar mijn slaapplaats voor de komende dagen. Het hotel dat ik reserveerde aan de Ligurische kust in Italië, blijkt in het echt nog mooier dan op het web. Het opgeknapte ‘palazzo’ straalt in de blakende zon. Witte gordijnen wapperen uit grote, openstaande ramen. In de verte de zee, in de tuin wat palmen die in schaduw voorzien. Knap aangepakt door de eigenaren, een stel Nederlandse vijftigers. Het was hun droom…

Als ik ooit…

Wat lijkt het simpel. Kamers schoon houden, een goede maaltijd op tafel zetten, een website bouwen en voilà, je bent je eigen accommodatie begonnen in een Middellands paradijs. Mijn gedachten dwalen af. Als ik ooit het roer om zou gooien…

Dagdromen?

Je zou het dagdromen kunnen noemen. Dat is het voor velen van ons ook. Fantasieën waar je tijdens vakanties in warmere oorden van kunt genieten, mijmerend over een leven dat je nooit zult leven. Of, liggen dit soort dromen toch misschien wel binnen je bereik en durf je eigenlijk gewoon niet toe te geven, dat je liever iets anders zou doen met je leven?

‘Wat anders’ willen doen

Veel van de young professionals uit mijn coach-praktijk benaderen mij omdat ze niet tevreden zijn met hun werk. Ze willen ‘wat anders’. Sommigen weten het al, anderen nog niet. Maar meestal, als ik ze vraag wat ze het aller- aller- aller- allerliefste zouden doen en willen zijn, komen er wel wat verhalen uit. Piloot, lobbyist, kinderboekwinkelhouder, binnenvaartschipper. Heeeeeeel iets anders dan wat ze nu aan het doen zijn.

Groener gras of toch iets anders?

Gek is dat toch. Dag in dag uit fiets je of rijdt je naar dat ene kantoor of die ene klant. Routineus volg je het pad dat je hebt uitgestippeld, vaak zonder ook maar een moment van stilstaan. Pas wanneer je ontspant en even mag dromen, pas dan lukt het om te fantaseren over de gekste beroepen. Omdat het gras altijd groener is aan de overkant? Of is het zo dat je na wat jaren werken loopbaanvolwassen wordt en dan pas ontdekt waar je professionele hart-verlangen echt naar uit gaat?

Met dromen alleen kom je er niet

Het zijn vragen waarop ik geen generiek antwoord weet. Wat ik wel weet, is dat dagdromen niet helpt om een stap verder te komen. Want zolang je blijft dromen en denken over alle (on)mogelijkheden van het jezelf laten omscholen van adviseur verzekeringspolissen naar projectleider voor de bouw voor dat scholenproject in Zambia, kom je zeker niet verder.

Zet een stap in de goede richting

Toegegeven, lekker is het wel, dat dromen. Maar als je je hart-verlangen wilt nastreven kan je beter stoppen met denken en wat gaan doen. Een stap zetten. In de goede richting. En dan een volgende. En nog een. Om erachter te komen of alles dat in je hoofd zit ook buiten je dromen stand houdt.

Volg je dromen: droom groot, onderneem klein.

Het enige risico dat je loopt, is dat je dagdroom in duigen valt… Durf je?

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer...
Tags: , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Volg je dromen en gooi het roer om'?