Blijven sporten: een stok achter de deur

Geen zin

Gisteren had ik iets dat ik niet vaak heb: ik had even geen zin om te sporten, schaatsen in dit geval. Je kent het vast wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt “ah sla vanavond toch lekker over”. Daar wilde ik wel aan toe geven, ware het niet dat ik al met een vriend en mijn zus had afgesproken. Wat dus betekende dat ik hen dan moest vertellen dat ik toch niet zou gaan. Die drempel was voor mij hoog genoeg om niet af te haken.

Gelukkig ging ik wel

Toeval of niet, ik had een heerlijke avond doordat ik een kennis tegenkwam die mij een paar goede tips gaf. Wat was ik blij dat ik toch gegaan was! Veel mensen zullen dit wel herkennen: je hebt van die periodes waarin je regelmatig sport. Maar daarna volgt dan weer een tijd waarin je helemaal niets doet, of waarin ineens heel weinig regelmaat zit. Toch kan het ook anders. Hoe houd je die stok achter de deur?

4 tips om te blijven sporten:

  1. Dit is eigenlijk een inkoppertje maar gek genoeg voor veel mensen nodig: doe iets wat je leuk vindt! Voelt de sportschool bijvoorbeeld voor jouw als een (vervelende) verplichting? Ga dan liever dansen, of doe iets anders waar jij je wel prettig bij voelt.
  2. Sluit je aan bij een groep/training of spreek met iemand af (die enthousiast is). Dit helpt enorm.
  3. Sport op vaste tijden. Als je elke keer moet besluiten wanneer en of je gaat sporten kost dat teveel discipline. Je moet er niet meer over na hoeven te denken.
  4. Stel een doel en maak een plan. Het werkt namelijk erg motiverend als je ook weet waarvoor je het doet.

Succes en veel plezier!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Blijven sporten: een stok achter de deur'?