fbpx

Wat is jouw reset button? Zo geef je jezelf een boost!

Wat is jouw reset button? Zo geef je jezelf een boost - young professionals - millennials - druk - stress - ontspannen

Ik weet niet wat het is, maar het maakt me super ontspannen. Het is hier gewoon fantastisch. Het voelt alsof ik weken op vakantie ben geweest, in plaats van een weekend weg.

Kan jij je nog herinneren wat je afgelopen weekend hebt gedaan? En heeft het net zo’n impact op je gehad als op de young professional die bovenstaande woorden tegen me zei? Misschien wel, maar waarschijnlijk niet. Maar zou het niet geweldig zijn als dat wel zo is? Dat je tijdens je weekend zo goed op de reset button weet te drukken, dat jij jezelf de hele week nóg uitgerust voelt?

Vitamine Sea – mijn reset button

Wanneer ik mensen spreek, vertel ik ze dat ik naar Nederland ben verhuisd en nu in het prachtige Scheveningen woon. Het strand en de zee blijven me altijd positief verrassen. Naar het strand gaan, is voor mij een directe reset button. Ik voel me lekkerder en lichter. Ik noem het ook wel vitamine Sea. Zou je ook wat van die vitamine Sea effecten willen?

Omdat ik zelf bijna dagelijks ervaar hoe krachtig de uitwerking van het strand is, wil ik hier meer mee doen. Ik ga je helpen om gemakkelijker te resetten en te ontspannen. Het resultaat? Je voelt je na afloop meer gefocust, resultaatgericht en je weet beter hoe je dat kunt bereiken.

Ga voor een energy boost

Heb je behoefte om je reset button te vinden? Als je denkt ja, ik kan wel wat van die goede vibes gebruiken, dan heb ik hier een aantal tips die je direct kunt toepassen.

1. Ga naar buiten

Wat ik het lekkerste vind aan het strand, is de wind. Als je langs het strand loopt, dan voelt het alsof de wind mijn niet-helpende gedachten en zorgen direct uit mijn hoofd blaast. Als ik terugkom, dan voel ik me fris. Geen strand in de buurt? Geen probleem. Ga lekker even naar buiten om een rondje te lopen. Het helpt je om lucht door jouw gedachten te laten gaan.

2. Doe een dutje of mediteer

Misschien is het erg druk in je hoofd. Dan is het slim om je gedachten opnieuw te ordenen zodat je daarna beter kunt focussen. Het is tenslotte vermoeiend om te denken aan alles wat je nog moet doen en niet mag vergeten. Een kort dutje kan in dat geval wonderen doen.

Al sluit je jouw ogen maar voor 20 minuutjes. Het verbetert je humeur, alertheid en performance. Heb je geen tijd of ruimte om een dutje te doen? Wat dacht je dan van een kort, begeleidende meditatie? Beide zorgen voor een hernieuwde focus.

3. Ga naar je happy place

Helaas. Je kijkt nu naar een scherm, ver weg van een mooi strand, smachtend naar de zon op je gezicht. Maar je kunt je ook voorstellen dat je daar bent. Niet helemaal hetzelfde, maar het helpt zeker. Visualiseer jezelf op zo’n schitterend strand, met je voeten lekker in het water. Sta jezelf toe om even weg te dromen, om je gedachten volledig af te stemmen op het strand. Voelt heerlijk toch?

Nu wil je dat gevoel natuurlijk graag vasthouden. Houd het simpel. Zoek een screensaver van dat strand. Wanneer je het fijne gevoel weer wilt oproepen, kijk je simpelweg naar je scherm.

Er gaat niets boven de natuur

De bovenstaande tips helpen, maar zijn natuurlijk niet hetzelfde als daadwerkelijk heerlijk op het strand zijn. Je bent welkom in Scheveningen. Of ga ergens anders de natuur in. Het zal je helpen om in korte tijd even lekker te resetten en jezelf op te laden.

Tags: , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat is jouw reset button? Zo geef je jezelf een boost!'?