Geen werk? Dit zijn 9 dingen die je wél kunt doen

geen werk

Heb je momenteel geen werk? Dan kun je je tijd op heel veel manieren besteden. Wij hebben 9 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Je slaap inhalen

Wanneer je hard aan het werk bent, wil je nog wel eens wat slaap missen. Door stress, strakke schema’s en wat niet meer. Eindelijk heb je alle tijd om eens gezond te slapen, overdag voor mijn part. Een goede powernap is zo lekker.

2. Fysiek fit worden

Werk betekent meestal veel reizen, veel tijd achter een bureau zitten en weinig tijd hebben om te sporten. Als je nog niet sport, is dit de uitgelezen kans om te beginnen. Begin met rustig wandelen of fietsen als je niet sportief bent. Drink genoeg water en kook een gezonde maaltijd. You know what to do.

3. Huis opruimen

Hoe je huis eruitziet is vaak een goede afspiegeling van hoe je er vanbinnen uitziet. Is je huis een zooitje? Tijd om op te ruimen. Gooi die zooi weg waar je maar tegenaan zit te kijken. Dat ene klusje wat je al jaren uitstelt? Tijd voor een nieuw kleurtje op de muur? Go!

4. Naar buiten

Werk is vaak binnen. Ga lekker naar buiten. Wandelen, fietsen, rennen; I don’t care. Al loop je een keer naar de supermarkt in plaats van met de auto. Kom eens buiten.

5. Focus op andere mensen

Oké, je hebt geen baan en je hebt nu een k**leven. Maar hé, je bent niet de enige. Welke vriend of vriendin heeft nu eens echt hulp nodig? Een goed gesprek? Hulp met verhuizen? Of praat weer eens met je ouders, zullen ze vast op prijs stellen.

6. Mini-avonturen beleven

Toen ik werkloos was, ging ik een keer met vrienden op een dinsdagochtend een avontuur beleven. We wisten niet wat we gingen doen. We besloten naar het strand te gaan. Op een dinsdagochtend begin maart, lekker koud maar erg leuk!

7. Neem een leuk (bij)baantje

Voor je humeur en je bankrekening is het goed om toch iets te blijven ondernemen. Daarnaast is bewezen dat je makkelijker jouw droombaan vindt als je in een werkritme blijft. Dus ga op zoek naar leuk promotiewerk, een horeca-baantje, ga oppassen (op een huis, hond of kind), pak je fiets en breng post of eten rond of meld je aan voor vrijwilligerswerk. Het zal je verbazen hoeveel energie het geeft als je gezellig onder de mensen blijft. Zo kan een dagje Tony Chocolonely uitdelen met een leuk promotieteam je een heel voldaan gevoel geven.

8. Iets leren

Toen ik even geen werk had, ben ik begonnen met gitaar leren spelen. Het geeft je wat om handen en een gevoel van nuttig bezig zijn.

9. Dankbaar zijn

Dus je hebt nu geen werk en weinig inkomsten. Maar bedenk eens wat je wel hebt. Je gezondheid, familie en vrienden. Een leuke hobby, leven in een vrij land. Mogelijkheden waar je u tegen zegt. Het helpt je te relativeren.


Dit artikel is gemaakt met input van J.U.I.C.E. promotions.

Tags: De juiste keuze maken, Persoonlijke effectiviteit, Solliciteren
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Geen werk? Dit zijn 9 dingen die je wél kunt doen'?