Ontdek jouw SuperPower

Een bijdrage van Sharona Lautoe:

Ik zeg wel eens: I’m in the business of making other people shine. Pas nog zei een oud-collega tegen mij: “Sharona, jij bent een inspiratiebron voor mij, maar weet je wat je me vooral hebt gegeven? Het gevoel dat ik zelf ook inspirerend ben.”

Waar ga jij van stralen?

Dit is mijn SuperPower ben ik inmiddels achter. Dit is namelijk waarvan ik ga stralen. En in mijn geval geef ik die stralen dan graag weer door aan anderen. Mijn werk is pas klaar als jij je SuperPower voelt en zo vaak als mogelijk inzet. Wanneer je zelf de held of heldin bent waarop je al die tijd hebt gewacht. Door onderstaande drie simpele vragen te beantwoorden krijg je een idee in welke richting je jouw SuperPower kunt zoeken:

  1. Denk simpel, je SuperPower ligt vaak voor je neus zonder dat je het door hebt. Je SuperPower is (voor jou) simpel om toe te passen. Je ervaart ‘flow’ als je ‘m inzet.
  2. Je helpt er anderen mee. Soms zonder dat je dat zelf beseft. Door je SuperPower te gebruiken, help je dus niet alleen jezelf maar ook anderen.
  3. Als je je SuperPower eens hebt gevoeld, wil je niet anders meer. Niets houd jou meer tegen om jouw koers te varen en de wereld mooier te maken.

Mijn SuperPower

Tony Robbins (spreker, auteur en coach) beschrijft mijn SuperPower heel goed in dit filmpje. Ik kreeg kippenvel bij het zien ervan. Hij benoemt het als: Anderen op zo’n manier raken dat ze stralen en de inspiratiebron in zichzelf voelen. Om vervolgens met dit gevoel bij te dragen aan de mensen om zich heen, aan de maatschappij, aan de wereld, aan het grotere geheel.

De turbo er op

Als je jouw SuperPower eenmaal ontdekt hebt én toepast kan het heel hard gaan. De bijdrage aan jezelf en anderen groeit exponentieel. Je blijft jezelf verrassen. Genoeg reden om je door niets of niemand tegen te laten houden. Dit is wat jou te doen staat.

Straks wil je niet anders meer

Zelf zou ik inmiddels niet meer anders willen dan mijn SuperPower inzetten. De weg naar mijn doel om elke dag met mijn eigen SuperPower bezig te zijn leidt langs hoge pieken en door diepe dalen. Maar ik leef inmiddels helemaal voor dat moment dat jouw ogen beginnen te glinsteren. Dat jij je realiseert dat je SuperPower altijd al in je zat. De vrijheid, blijdschap en het diepe geluk wat jij op dat moment voelt; dát is waar ik het voor doe.

Zin om je cape af te stoffen?

Nieuwsgierig geworden naar jouw SuperPower en zin om die cape af te stoffen en te gaan vliegen? Ik verzorg regelmatig trainingen om je SuperPower te ontdekken. Maar je kunt natuurlijk ook alvast beginnen om bovenstaande drie vragen te beantwoorden en met je badhanddoek om je nek te genieten van het vliegen door je woonkamer.

Tags: Ambitie en succes, Carrièreswitch, Drijfveren, Ken jezelf, Oriënteren, Starters, Talent en passie, Werkplezier en werkstress, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ontdek jouw SuperPower'?