Wanneer presteren excelleren wordt

Sandra_Pronk_Careerwise

Sandra Pronk (25) studeerde Bedrijfskunde en Human Resource Management in Groningen. Ze werkt als campus recruiter. Momenteel neemt ze deel aan de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP). Op Careerwise deelt ze haar belevenissen.

Belangrijker dan werk?

Je moet echt mee doen met de ROTCYP, super zwaar maar wel fantastisch!” Dat was één van de eerste dingen die ik te horen kreeg toen ik hier ingewerkt werd. Ik was net begonnen met mijn eerste baan en de belangrijke dingen werden dus meteen duidelijk. Lid worden van het Young Talent Network en meedoen met de Race of the Classics. Oh ja, en ook nieuwe trainees werven natuurlijk.

Over de reling hangen is de regel

Inmiddels is de tas ingepakt en zijn de zeeziekte pillen ingeslagen. Na de verhalen van vorig jaar vrees ik dat ik die pillen heel hard nodig ga hebben… Over de reling hangen schijnt meer regel dan uitzondering te zijn tijdens de rees. Iedereen kent deze verhalen. Maar soms vraag ik me af: waarom komen er dan elk jaar weer ruim 600 young professionals bij elkaar om de strijd op de klassieke zeilschepen aan te gaan?

IMG_4338matthijs
Laat dat kanon maar knallen: wij zijn er klaar voor @Wylde Swan

Opnieuw voor de overkant gaan

Mijn PR commissiegenoten Frederique en Hanne waren er vorig jaar ook bij, toen Delta Lloyd mee deed op de Ide Min. Aan het eind van de Rees hebben ze elkaar beloofd nooit meer mee te doen. Toch zijn ze er ook dit jaar weer bij. Kennelijk zijn er toch meer voordelen, dan nadelen! “De spanning en de sensatie, de prachtige zonsondergangen en zonsopkomsten zijn ook aspecten die bij de rees horen. Met een groep deze uitdaging aangaan en elkaar er doorheen slepen, waren aspecten die de overhand hadden waardoor wij ook dit jaar deze uitdaging aangaan! En natuurlijk willen we nog steeds een keer de overkant halen!

Mijn eigen grenzen opzoeken

Wat ik verwacht van de Rees? Naast briljante thema feesten en fantastische borrels, vooral ook de eigen grenzen opzoeken. Hoe presteer je als je het koud hebt, moe bent en ook nog eens met vijfendertig collega’s op een schip zit? Presteren en excelleren door jezelf te zijn is wat in onze Delta Lloyd campagne de aandacht krijgt. Dit krijgt tijdens de Rees natuurlijk extra betekenis als je tegen je eigen grenzen aanloopt. Dat vind ik interessant om te beleven. Wat zijn je eigen randvoorwaarden om te presteren en onder welke omstandigheden wordt presteren excelleren? Vragen die ik over vijf dagen hopelijk weer iets beter kan beantwoorden!

Volg Sandra en haar Team Delta Lloyd via de Facebook pagina of Twitter.

Tags: Netwerken, ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wanneer presteren excelleren wordt'?