Vertellis Chapters: Persoonlijke coach in een dankbaarheidsdagboek

Dankbaarheidsdagboek - Vertellis - Chapters

Ik verlang best vaak naar niks. Gewoon even niet online zijn. Gewoon even geen werk, huishouden, feestjes of gedoe. Even stilstaan bij mezelf, en mezelf afvragen: gaat het nog oké met mij? En: wat wil ik nu eigenlijk? In Vertellis Chapters vond ik mijn persoonlijke coach én dankbaarheidsdagboek.

Rennen

Soms zijn die momenten van niks er, op een vrije avond. Maar in plaats van rustig, word ik er zenuwachtig van. Om dat gevoel te verdrijven, ren ik al snel naar iets nuttigs. Ik poets de wc nog maar een keer, ik ga nóg een proefexamen maken voor mijn studie of ik kijk bij wijze van beloning een programma terwijl ik steeds denk: ik had in deze tijd nu ook dit of dat kunnen doen. Ongelofelijk stom, en ik word er een beetje verdrietig van als ik het hier zwart op wit lees.

Sorry – sorry – sorry

Ik zal mezelf niet sparen, en ga nog even door: Ik hoor mezelf ook steeds sorry zeggen. Niet omdat ik een glas omstoot of een fout heb gemaakt, maar gewoon, omdat ik een vraag stel. Of omdat ik naar mijn thuiswerkplek ga om te werken. Of omdat ik tijd voor mijn studie wil. Matthijs, oprichter van Careerwise, zei een keer tegen me dat ik iedere keer als ik zo’n onnodige sorry zeg, dat eens moest veranderen in: sorry dat ik besta. Dat hielp, maar toch komt dat misplaatste schuldgevoel de laatste tijd weer terug.

Jezelf tijd gunnen

Het komt gewoon omdat ik het leven redelijk druk vind. Met plezier en liefde moeder zijn, fijne partner zijn, goede werkkracht zijn, een huishouden op rolletjes laten lopen en mijn studie (over zes weken!) goed afronden. Herken jij het ook, in welke rollen jij dan ook actief bent? De ene week gaat over in de andere week, je regelt dit en fikst dat en op je to-do lijst staat een heleboel, behalve échte nikstijd. Terwijl je jouw rollen, en ik de mijne, alleen vol kunt houden als je jezelf tijd gunt.

Me-time in de praktijk

Oké, tijd dus. In de tijd die ik voor mijzelf creëerde, schouderklopje, begon ik aan het dankbaarheidsdagboek van Vertellis: Vertellis Chapters. Ik heb mijn telefoon en laptop uitgezet, ik ben gaan douchen en daarna heb ik mij met een glas wijn in het hoekje van de bank geïnstalleerd met dit dankbaarheidsboek op schoot. En het dankbaarheidsdagboek vroeg mij: Waar ben je dankbaar voor, Wat gaat er goed, Wat kan er beter. Ik schreef. De zon ging onder. Het boekje vroeg me: Vertel eens over vandaag, en ik schreef weer en tot slot vroeg het: Doe deze week iets waar jij jezelf dankbaar voor zult zijn, en schrijf vast op wat dit is.

Vertellis Chapters: een dankbaarheidsdagboek+

Vertellis Chapters voelde al speciaal toen ik het uit de brievenbus pakte. Een mooi, zwaar, leren dankbaarheidsdagboek in een beschermingscase, mooie vormgeving, kaartjes, minimalistische symbolen. Alles straalt uit: en nu even tijd voor jezelf. Ik bladerde het dankbaarheidsdagboek door, en zag dat het uit dertien hoofdstukken bestaat. In elk hoofdstuk staat een thema centraal, zoals geluk, comfortzone, positiviteit en beïnvloeden van de toekomst. Belangrijke onderwerpen, maar hoe vaak denk je er over na? Elk hoofdstuk bestaat uit notitieruimte om je gedachten over de dag kwijt te kunnen én inspirerende quotes, praktische opdrachtjes en prikkelende vragen rondom het onderwerp waardoor het schrijven voelt als een gesprek met een personal coach die verrassend goed kan luisteren. Zo realiseerde ik mij dat dingen waar ik dankbaar voor ben, niet automatisch hetzelfde is als dingen die goed gaan. Waardoor een dag met tegenslagen, toch ook echt een dankbare dag kan zijn.

Inchecken bij jezelf

Tijd voor jezelf is niet egoïstisch, het houdt je overeind. Af en toe een serie kijken, met je hobby bezig zijn, het is allemaal waardevolle me-time; maar ook in die activiteiten kun je doorgaan op de snelheid van alledag. Ik gun jou, en mezelf, ook af en toe tijd om echt even stil te staan met een dankbaarheidsdagboek zoals Chapters van Vertellis. Om op een makkelijke manier na te denken over wat geluk voor jou betekent, over welke gewoonten jou belemmeren. Zodat je even echt kunt inchecken bij jezelf: gaat het nog oké met mij? En wat wil ik ook alweer?


Dit artikel is tot stand gekomen met input van Vertellis.nl

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Vertellis Chapters: Persoonlijke coach in een dankbaarheidsdagboek'?