Advies van je succesvolle jij

succesvol - Advies van je succesvolle jij- by Andrea Piacquadio - concentrated-female-entrepreneur-typing-on-laptop-in-3756681

Het lijkt zoveel makkelijker om je te laten meevoeren door de waan van de dag. Door veel drukte en afleiding. Alles om maar niet naar je eigen innerlijke stem te hoeven luisteren. Lekker leven in het nu. Maar welk advies heeft jouw succesvolle jij voor jou?

Laat je inspireren

Natuurlijk kun jij je laten inspireren door meningen en adviezen van anderen. Je laten injecteren met een dosis inspiratie op een event, in een goed gesprek of een boek. Ik geloof zeker dat dit je wereld letterlijk en figuurlijk groter maakt.

Kies voor je eigen route

Maar wat als de meningen van anderen jou meer verwarren dan sterken? Het is zo belangrijk om vanuit jouw eigen stevige basis te handelen. Anders beweeg je heel makkelijk van je eigen pad weg af. Wat ik je gun is dat jij zelf je eigen route gaat uitstippelen.

Inspireer jezelf

Hoe gaaf zou het zijn wanneer je hierin inspiratie ontvangt – van jezelf? En je jouw eigen adviseur bent? Geïnspireerd door jouw succesvolle jij. Vorige week had ik hier een gesprek over met een van mijn groeipartners. Over het principe de succesvolle jij. Hoe zou het zijn wanneer jij gaat handelen vanuit je succesvolle jij?

Advies van jouw succesvolle jij

Jouw succesvolle jij weet prima wat je te doen staat. En de sleutel om hierbij te komen zit hem in jezelf. In je mind. In het commitment om dagelijks kleine stappen te zetten richting het succes dat je al in je hebt, zolang je er maar naar toe beweegt.

Wie is jouw succesvolle jij?

Dan moet je wel weten wie jouw succesvolle ik is. Wat voor gedachten heeft je succesvolle ik? Hoe gedraag jij je? Wat draag je? Hoe voel jij je? Hoe ziet je dag eruit? Welke gedachten laat je toe? Welke niet. Wat staat er op je bankrekening? Met wie omring jij je?

Zo kom je achter jouw succes

Wat je hierin wat houvast en richting kan geven is de volgende schrijfoefening:

  • Beschrijf een werkdag en een werkweek vanuit je succesvolle jij. Wat doe je, wat doe je niet? Wie zijn er om je heen? Besteed je werk uit of zijn er zaken die je gewoonweg niet meer doet of aanbiedt? Wie zijn je klanten en hoeveel klanten help je? Op welke manier werk je met klanten?
  • Leg je werkweek vanuit je succesvolle jij en je huidige werkweek naast elkaar. Wat zijn hierin de verschillen? Welke zaken staan er op dit moment nog op je agenda die je succesvolle jij niet meer doet? En welke afspraken en werkzaamheden staan er al wel op je agenda?

Mijn succesvolle ik

Laat ik een voorbeeld noemen vanuit mijn eigen succesvolle ik.

Mijn succesvolle ik rijdt auto met plezier, schrijft boeken, artikelen en blogs, investeert in haar kennis en skills, is heel bewust van haar tijd en waarde, is gefocust op de groei van zichzelf en haar klanten, spaart privé en zakelijk en investeert in duurzaamheid, durft hulp te ontvangen en haar netwerk in te schakelen, is op woensdag vrij, eet 85% gezond en sport minimaal drie keer per week.

Vervolgens haal ik hier hele waardevolle informatie uit voor mezelf en voor waar ik nu ben. Alsof ik opeens weet waar ik naartoe moet.

Een investering in jezelf

Nu ik dat zo stellig weet, is mijn rijles ook echt een investering in mijn succesvolle ik. Ik heb er minder moeite mee, het geeft me zelfs plezier. Ik ben op woensdagochtend letterlijk en figuurlijk onderweg naar mijn succesvolle ik.

Zo kun je naar je huidige week kijken en zien wat je in het heden alvast aan kunt passen richting je succesvolle jij.

Maak ruimte voor jezelf

Ik ben heel erg benieuwd hoe jouw succesvolle jij haar week indeelt en wat voor veranderingen er in je werk zullen plaatsvinden vanuit je succesvolle jij. Maak ruimte voor jezelf en luister naar het advies van je succesvolle jij.

Wat ga je doen? Wat ga je laten? Wanneer ga je stappen zetten?

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Ken jezelf, Keuzestress, Persoonlijke ontwikkeling
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Advies van je succesvolle jij'?