6 tips voor goud: Durf te dromen

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Dorian van Rijsselberghe (23) won goud op de Olympische Spelen in de categorie windsurfen RS:X. Als goedlachse surfdude vindt hij het belangrijk dat je gelooft in wat je doet en positieve dingen om je heen verzamelt.

Op careerwise.nl vertelt hij over bloed, zweet, tranen en… lachen. Hij geeft 6 tips hoe je als young professional net zo succesvol kunt worden als deze jonge professional van Texel.

1. Durf te dromen als een kind

Echt goed kunnen windsurfen is mijn kinderdroom. Toen ik acht jaar oud was, zette mijn vader mij op een surfplank en begon ik wat wedstrijdjes te varen. Op mijn twaalfde zei ik tegen mijn vader dat ik Olympisch kampioen wilde worden. Het leek me iets groots en magisch; het hoogste wat ik kon bereiken. Toen ik een jaar later de eerste échte wedstrijden begon te varen en voelde dat ik kans maakte om die te winnen, wist ik dat het me kon lukken.

Dorian_van_Rijsselberghe_wil_als_kind_goud_winnen

Een groots doel neerzetten is mooi. Ik neem graag een voorbeeld aan mezelf als kind. Als kind kun je namelijk pas echt dromen en zie je minder obstakels dan wanneer je volwassen bent.

Dorian_Rijsselberghe_Gouden_Medaille_TopzeilenTV

Niet iedereen hoeft Olympische goud als droom te hebben. Als je maar een eigen droom hebt en ervoor durft te gaan. Ik ben er van overtuigd dat iedereen dan een prestatie kan leveren zoals ik dat gedaan heb. Wanneer ik dit zeg komen mensen al gauw met bezwaren zoals dat niet iedereen de middelen daarvoor heeft. Maar ik vind dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Zorg dat je kansen ziet en ook grijpt. Elke kleine stap zorgt ervoor dat je uiteindelijk dichterbij dat grotere doel komt!

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Wil je mijn andere tips ook lezen, houd dan careerwise.nl in de gaten of blijf op de hoogte via de Facebookpagina of nieuwsbrief.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Drijfveren, Future Leaders, Ken jezelf, Loopbaan, Wedstrijd, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '6 tips voor goud: Durf te dromen'?