fbpx

6 tips voor goud: ‘Find Your Groove’

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Dorian van Rijsselberghe (23) won goud op de Olympische Spelen in de categorie windsurfen RS:X. Als goedlachse surfdude vindt hij het belangrijk dat je gelooft in wat je doet en positieve dingen om je heen verzamelt.

Op careerwise.nl vertelt hij over bloed, zweet, tranen en… lachen. Hij geeft 6 tips hoe je als young professional net zo succesvol kunt worden als deze jonge professional van Texel.

3. Find your groove: wissel focus af met rust

Vooral in mijn jongere jaren als professioneel topsporter had ik het lastig met focussen op de juiste momenten. Ik greep daardoor twee keer naast het wereldkampioenschap. Er slopen kleine foutjes in de wedstrijdserie, foutjes die me fataal werden. Zelfs op het Wereldkampioenschap was ik voor de start van een race vergeten te kijken hoeveel rondjes we moesten doen. Toen ik als eerste onderweg was naar de finish kwam ik erachter dat niemand volgde. In Perth pakte ik in 2011 uiteindelijk wel mijn Wereldkampioenschap. Het draait allemaal om focus en de afwisseling met rust nemen.

Dorian_van_Rijsselberghe_Wereldkampioen_2011_Perth

Voor mij is de sleutel om tijdens periodes van rust bezig te blijven. Dat klinkt raar maar op een rustdag ga ik bijvoorbeeld even fietsen in plaats van stil te zitten zodat mijn gedachten niet te veel afdwalen ten koste van focus en aandacht. Zo heb ik geleerd om te focussen tot een ‘full power animal’. Dat is zo extreem dat het doorwerkt tot in mijn volledige mentaliteit en persoon. Dat kan ik iedereen aanraden die succesvol wil zijn. Focus en ontwikkel die mentaliteit en persoon in jezelf.

Dorian_van_Rijsselberghe_Find_your_Groove

De afgelopen vier jaar trainde ik op het water van de Olympische zeillocatie vlak bij een klein dorpje Weymouth aan de Zuidkust van Engeland drie uur vanaf Londen. Daar waar het in 2012 allemaal zou plaatsvinden. Ik verbleef in een huis aan het water met mijn surfvrienden als trainingspartners. Ik wilde alles te weten komen van de omstandigheden en de lokale bevolking leren kennen. We hebben Weymouth echt tot ons thuis gemaakt en zorgden daarnaast voor zoveel mogelijk variatie in het trainingsschema. We trainden veel maar deden nooit wedstrijden. Die focus moet je voor de wedstrijd bewaren.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Wil je ook mijn andere tips lezen, houd dan careerwise.nl in de gaten of blijf op de hoogte via de Facebookpagina of nieuwsbrief.

Tags: , , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '6 tips voor goud: ‘Find Your Groove’'?