6 tips voor goud: Verzamel de juiste mensen

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Dorian van Rijsselberghe (23) won goud op de Olympische Spelen in de categorie windsurfen RS:X. Als goedlachse surfdude vindt hij het belangrijk dat je gelooft in wat je doet en positieve dingen om je heen verzamelt.

Op careerwise.nl vertelt hij over bloed, zweet, tranen en… lachen. Hij geeft 6 tips hoe je als young professional net zo succesvol kunt worden als deze jonge professional van Texel.

2. Verzamel de juiste mensen om je heen

Ik heb altijd gesurft met mijn broer. Hij is vier jaar ouder en ik keek tegen hem op. Hij was mijn grote bron van inspiratie, en dat is hij nog steeds. Evenals mijn eerste en enige coach Aaron McIntosh. Aaron weet als geen ander hoe hij mij moet uitdagen en op de juiste knoppen moet drukken. Hij leerde mij om te gaan met het topsport circus waar ik in beland ben. Iedereen wil toch iets van je en soms is het moeilijk het overzicht te bewaren.

Dorian_van_Rijsselberghe_en_zijn_broer_als_inspirator

Ook is het wennen om steeds lang van huis te moeten zijn. Gemiddeld ben ik 8 maanden weg en nooit langer dan twee weken achter elkaar thuis. Gelukkig heb ik mijn familie om me met beide benen op de grond te houden. Later kwamen daar nog twee heel goede vrienden bij, Zach Plavsic en JP Tobin. Zij zijn de beste uit het wedstrijdveld van de internationale surftop. Met hen het water opgaan en elkaar uitdagen, houdt ons op de rit als een hechte familie.

Dorian_van_Rijsselberge_Quote_Aaron_McIntosch

Verder heb ik Lisa. Ik noem haar ook wel mijn hocus pocus dame. Lisa doet dingen met energie-flow en balans. In het begin was mijn lichaam heel gestrest. Zij weet precies waar mijn pijnpunten liggen en ‘zapt’ die dan weg door er positieve energie naar toe te sturen. Hoe het werkt, ik heb geen idee, maar ik merk het verschil direct. Ik denk dat het scheelt dat ik vroeger naar de Vrije School ben geweest. Anders had ik me hiervoor misschien wel nooit opengesteld.

Dorian_van_Rijsselberghe_Careerwse_Uitzendinggemist

De NOS besteedde in de documentaire over mij veel aandacht aan dit onderwerp. Dat vond ik mooi. Ik wil graag laten zien wat een meer holistische benadering voor mij betekent.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Wil je mijn andere tips ook lezen, houd dan careerwise.nl in de gaten of blijf op de hoogte via de Facebookpagina of nieuwsbrief.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Drijfveren, Future Leaders, Ken jezelf, Loopbaan, Wedstrijd, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '6 tips voor goud: Verzamel de juiste mensen'?