fbpx

Vormgeven aan je toekomst: wat wil ik en hoe kom ik daar?

vormgeven aan je toekomst icm seminar

Wat wil ik en hoe kom ik daar? Tja, goede vraag en dus probeer ik af en toe bewust iets te doen om uit te vinden wat ik wil. Mijn oog viel op een seminar Persoonlijk Leiderschap – vormgeven aan je toekomst. Ik was erbij.

Niet alleen een millennial-ding

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ICM opleidingen & trainingen. Ik ben er vaker geweest. Het is elke keer weer een bevestiging dat ik echt niet de enige millennial ben met vragen over mijn carrière en toekomst. De theaterzaal van Figi in Zeist zit bomvol met geïnteresseerden. Opvallend: de andere generaties zijn ook ruimschoots vertegenwoordigd bij het seminar.

Een dansje op het podium

De zaal mag dan vol zijn, maar spreker Erik Smithuis zorgt ervoor dat het seminar aanvoelt als een interactieve training in een kleine groep. Hij laat me steeds even uit mijn comfortzone stappen door me van stoel te laten wisselen (expres naast iemand gaan zitten die je niet kent), mijn buur een welgemeend complimentje te geven en de twee dapperste deelnemers mogen zelfs naar voren voor een dansje op het podium.

7 Stappen naar een Gouden Toekomst

Het seminar van Erik gaat dus over vormgeven aan je toekomst. Hij vertelt dat aan de hand van de zeven stappen uit zijn boek Een Gouden Toekomst: visie vormen, vertrouwen hebben, keuzes maken, doorzettingsvermogen hebben, (echt) stil zijn, dankbaarheid ervaren en laten zien en jezelf zijn.

Intuïtief piano

Bij het thema stilte speelt Marlou van der Heijden intuïtief piano op de vibe die ze krijgt van de zaal. Ik mag dus een paar minuten in stilte genieten van haar pianospel. Een mooie afwisseling in alle informatie, humor en interactiviteit van de rest van het programma.

Volg je belangstelling

De zin die ik uiteindelijk bovenaan in mijn aantekeningen opschrijf is: volg je belangstelling, dan kom je waar je wilt zijn. Een open deur, maar niet voor niets. Soms zit er veel waarheid in iets simpels.

Tags: , , , , , , , , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu