Ja echt: vakantie is goed voor je carrière

vakantie-is-goed-voor-je-carriere-by-Mateusz-Dach-pair-of-red-and-white-low-top-sneakers-914929

Overweeg jij om door te werken deze vakantie? Je verdient beter! In deze blog laat ik je zien waarom vakantie nemen goed is voor je carrière.

1. Tijd om op te laden

Jij hebt de afgelopen maanden veel voor je kiezen gehad. Je moest opeens anders werken en je had te maken met veel onzekerheid en stress. Dat doet wat met je. Door vakantie te nemen, gun jij jezelf de tijd om mentaal en fysiek op te laden. Letterlijk de batterij opladen om straks met meer energie weer verder te kunnen.

2. Weer weten wat je wilt

De vakantie is ook een ideaal moment om stil te staan bij de vraag: wat wil ik nou eigenlijk? Ben jij nog wel met de juiste dingen bezig op je werk, of wil je het anders aanpakken? Waar wil je naar toe; en ben je dan op het juiste pad? Juist tijdens de vakantie heb je tijd om te mijmeren, om eens rustig na te denken over jouw carrière en de levensdoelen die je voor jezelf hebt gezet.

3. Er even helemaal uit

Met een vakantie ben je er even helemaal uit. Niet direct ’s morgens weer in je werkritme stappen, maar het een paar dagen helemaal anders aanpakken. Een andere omgeving kan wonderen doen. Geen zin in de reisstress of blijf je om andere redenen thuis? Ook dan kom je tot rust. En dat is precies wat jij nodig hebt.

4. Boost je productiviteit

Na je vakantie gaat je productiviteit omhoog. Altijd maar doorwerken maakt dat je minder goed kan zien waar je mee bezig bent. Pauzes, zoals een vakantie, hebben een positieve invloed op de hoeveelheid werk die je kunt verrichten en de kwaliteit ervan. Daarnaast ben je na een vakantie ook behulpzamer richting je collega’s, wat de werksfeer ten goede komt. Een vakantie is goed voor je carrière op meerdere punten.

5. Meer kans op promotie

Mensen die vaker hun vakantiedagen opnemen zijn 28% gelukkiger met hun werkgever en hun baan, toont dit onderzoek aan. Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat mensen die al hun vakantiedagen opnemen, 6,5% meer kans maken op een salarisverhoging of een promotie.

Een bepaalde tijd niet met je werk bezig zijn, is naar mijn ervaring gewoon heel erg lekker en doet je goed. Als je terug komt, raak je minder snel gestrest doordat je relaxt bent. Zo ben je na je vakantie weer klaar voor een uitdaging, en dat is voor mij reden genoeg om lekker vrij te nemen.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Persoonlijke effectiviteit, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ja echt: vakantie is goed voor je carrière'?