Wat wil ik?

Wat wil ik? Vraag een kleuter wat hij wil en hij vertelt je precies wat hij allemaal wel wil en niet wil. Het lijkt zo’n gemakkelijke vraag. Echter, naarmate je wat ouder wordt, lijkt het vaak moeilijker om deze vraag te beantwoorden.

Je weet het wél

Het is niet dat je het niet weet, maar zoveel factoren spelen opeens een rol bij het beantwoorden van die vraag. Al je verplichtingen en verwachtingen spelen mee. Je weet soms heel goed wat je wilt, maar om geld te verdienen beland je soms in een functie, die je – als je heel eerlijk bent – eigenlijk helemaal niet wilt. Wat je echt wilt, lijkt op dat moment onbereikbaar.

Je wilt gelukkiger worden

Oké, alleen maar geluk is niet realistisch, maar een zekere balans moet er zijn, toch? De vraag die je jezelf kunt stellen is of je op een plek bent waar je wilt zijn of waar je moet zijn. Zit je vast op een plek door factoren van buitenaf? Of omdat jij er gelukkig van wordt? Het is nooit te laat om te onderzoeken welke mogelijkheden er verder zijn. Geld en aanzien zijn belangrijk, maar gelukkig zijn is toch het hoogste goed?

Vraag jezelf wat je wilt en luister van binnen

Vraag jezelf eens wat vaker: ‘wat wil ik echt?’  en: ‘hoe word ik gelukkiger?’, zonder aan alle verwachtingen en verplichten te denken. Ik weet zeker dat, als je daar even over nadenkt, je de antwoorden weet op deze vragen.

Nu komt de echte uitdaging!

Neem jezelf voor om kleine aanpassingen te doen, om zo uiteindelijk te bereiken wat je wilt en nog een stap verder: gelukkiger te worden.

 

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer...
Tags: Carrièreswitch, De juiste keuze maken, Werkplezier, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat wil ik?'?