Succesvol, gezond en creatief werken? Word Happyholic!

Happyholic-by-Kelsey-Chance

Maar 57 procent van de Nederlanders is gelukkig op hun werk. Dat schrijft Itamar Sharon in zijn boek Happy Holics. Dat betekent dus dat bijna de helft van de werkende Nederlanders met tegenzin naar hun werk gaat.

Als je bedenkt dat bijna een op de twee vrienden, familieleden en collega’s van jou dus niet gelukkig is, dan is het toch idioot dat hier zo weinig aan gedaan wordt?

Dat is inderdaad idioot, zeker als je bedenkt welke gevolgen dit heeft op de werkvloer. Gedemotiveerde werknemers zijn minder loyaal aan hun werkgever: ze doen het minimale en wisselen om de paar jaar van baan en de kans op burn-outklachten stijgt enorm als werknemers het niet naar hun zin hebben.

Ben jij een happyholic? Check het!

Daarom roept Itamar Sharon iedereen op om een Happyholic te worden:

Een Happyholic is iemand die op zoek is naar geluk en zingeving in zijn werk, iemand die op zoek is naar meer, naar iets groters, naar iets wat niet met materiële voorzieningen te bevredigen is. Happyholics willen energie krijgen van hun werk en hun leven.

Misschien ben jij wel een Happyholic, of wil je er op z’n minst één worden. Aan de hand van deze checklist ontdek je of jij een Happyholic in je hebt:

1. Je hebt een duidelijke mening en uit deze ook

Je bent op je werk graag betrokken bij het grotere plaatje. Je zit vol ideeën en bent altijd op zoek naar informatie om beslissingen te kunnen nemen die invloed hebben op het team of op jezelf. Je stelt dan ook regelmatig de vraag:

2. Waarom dan?

In plaats van dat jij braaf je taak uitvoert, wil je graag weten wat deze stap toevoegt aan het hele proces. Je wilt snappen waarom iets belangrijk is. Je bent best bereid om een stom klusje te doen, als je maar weet waar het uiteindelijk goed voor is.

3. Je bent direct, openhartig en eerlijk

Je hebt behoefte aan persoonlijke feedback en persoonlijk contact met collega’s. De grens tussen vrienden en collega’s is bij jou niet zo scherp.

In mijn gesprekken met managers over generatie Y hoor ik geregeld dat ze zich verbazen over de openheid van jongeren. Ook bij Happyholics zitten hun gevoelens flink aan de oppervlakte. Dat is begrijpelijk, aangezien je pas echt geluk kunt ervaren wanneer je je bewust ben van wat je voelt en daar ook iets mee doet.

4. Je bent op zoek naar mogelijkheden

Vernieuwing, diversiteit en vrijheid zijn belangrijk voor je. Je denkt graag na over nieuwe manieren om jezelf te ontwikkelen. Salaris is zeker niet jouw belangrijkste drijfveer, liever ga je voor een baan waar aandacht voor je is en je kansen kan grijpen.

5. Je wilt graag flexibel werken

Voor de generatie Y is werk steeds meer een geïntegreerd onderdeel van het leven. Werk hoeft niet per se meer tussen 9 en 5 te gebeuren. Je wilt de vrijheid om ’s middags een keer wat eerder naar huis te gaan. Dat betekent niet dat je lui bent of minder wilt werken: je bent gewend om zelfstandig te studeren en te leren en wilt graag de vrijheid behouden om zelf te bepalen hoe en wanneer je je werk doet.

Succesvoller, creatiever en gezonder

Het boek van Itamar Sharon laat zien dat als we allemaal een Happyholic worden dit voor iedereen op de werkvloer een positief effect heeft. Gelukkige medewerkers blijken namelijk succesvoller, creatiever, gezonder en meer betrokken. Wat wil je nog meer?

Tags: Ambitie en succes, boekrecensie, Ken jezelf, Loopbaan, Werkdruk en stress, Werkplezier, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Succesvol, gezond en creatief werken? Word Happyholic!'?